SDÜde Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği

SDÜde Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Ulusal Kongresi yapılacak -SDÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Keskin: -Ekipman ve altyapısı bakımından ev sahipliğine uygunluğu nedeniyle kongre b


ISPARTA (A.A) - Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Ulusal Kongresinin 4 ve 5 Ekim tarihlerinde Süleyman Demirel Üniversitesinde yapılacağı bildirildi.
     Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilay Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez Anadoluda bir üniversitede gerçekleştirilecek kongreye Başbakanlık Afet ve Acil Durum Daire Başkanlığı Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planının hazırlanmasında görev alan, alanında uzman bilim adamlarının katılacağını söyledi.
     Kongrenin Süleyman Demirel Üniversitesinde yapılmasının kendileri için ayrı bir heyecan olduğunu belirten Prof. Dr. Keskin, Ekipman ve altyapısı bakımından ev sahipliğine uygunluğu nedeniyle kongre büyük şehirlerdeki üniversiteler dışında ilk kez Anadoluda bir üniversitede yapılacak dedi.
     Keskin, Türkiye ve SDÜ için büyük önem arzeden kongrenin amacının, İnşaat Mühendisliğinin temel alanlarından olan Geoteknik Mühendisliği konularında yurt içinde ve yurt dışında çalışan araştırmacı ve uygulayıcıları bir araya getirerek, bilginin paylaşıldığı ve çözüm yöntemlerinin tartışıldığı bir ortam hazırlayarak bilime katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber SDÜde Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER