SBS sonuçları

SBS sonuçları -Türkiye ikinciliğini kazanan Çanakkaleli Ünüvar: -Galatasaraylı olduğum için daha çok Galatasaray Lisesini istiyorum -Önemli olan çok çalışmak değil. Düzenli, planlı ama her gün çalışmak (Fotoğraflı-Görünt


ÇANAKKALE (A.A) - İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavında (SBS) Türkiye ikinciliğini kazanan Cem Ünüvar, Galatasaray taraftarı olduğu için Galatasaray Lisesinde eğitim görmek istediğini söyledi.
     Ünüvar, eğitim gördüğü Çanakkale Kolejinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sınavda sonucundan emin olamadığı bir soru ile karşılaştığını, kodlamayı yanlış yaptığını düşündüğünü belirterek, Bir yanlış çıkarsa yine iyi bir derece olacağını düşünüyordum. Tüm soruları doğru yanıtlamışım. Birinci olamadım ama önemi de yok. İkincilik de çok güzel dedi.
     Bundan sonraki hedefinin öncelikle iyi bir liseye gitmek olduğunu dile getiren Ünüvar, Üniversitede neyi seçeceğimi, nerede olacağımı düşünmüyorum. Çünkü önümde uzun bir yol var. Galatasaraylı olduğum için daha çok Galatasaray Lisesini istiyorum ama daha iyi eğitim veren liseler de olabilir. Türkiye pek çok fen lisesi var. Ailemle değerlendirip, ona göre karar vereceğim diye konuştu.
     Ünüvar, başarısını çalışmaya borçlu olduğunu belirterek, Öğretmenlerime, bana destek olan herkese teşekkür ederim. Önemli olan çok çalışmak değil. Düzenli, planlı ama her gün çalışmak ifadesini kullandı.
     Okul müdürü Mustafa Yetişti ise bugün çok mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Çanakkale Kolejinin böyle bir başarıyı elde etmesi hepimizi kutlu etmiştir. Cem, bugün bize en büyük başarıyı elde ederek, sevincimize sevinç, mutluluğumuza mutluluk katmıştır. Cemi, öğrencimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi, ailesini, verdikleri destekten ötürü kutluyorum. Bugün Türkiye ikinciliği sıradan bir başarı değil. Övünülecek, göğüsümüzü kabartan bir başarı. Cemi ne kadar kutlasam azdır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER