SBSde 500 tam puan alarak ilçesinin

SBSde 500 tam puan alarak ilçesinin gururu oldu -Malatyanın Doğanşehir ilçesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulunda okuyan Aziz Koca, SBS sınavında 500 tam puan alarak ilçesinin gururu oldu


MALATYA (A.A) - Malatyanın Doğanşehir ilçesindeki Yunus Emre İlköğretim Okulunda öğrenim gören Aziz Koca, Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 500 tam puan alarak ilçesinin gururu oldu.
     Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki Yunus Emre İlköğretim Okulunda okuyan Aziz Kocanın (14), 8. sınıf SBSde 500 tam puan aldığını söyledi.
     Malatyanın 13 ilçesinde bu başarıyı gösteren yalnızca biziz diyen Söylemez, bir çok ilde dahi 500 tam puan alan öğrenci çıkmadığını kaydetti. Aziz Kocanın anne ve babasının onun derslerine yardımcı olacak eğitim düzeyine de sahip olmadığını anlatan Söylemez, buna karşılık ebeveyn olarak gerekli fedakarlığı gösterdiklerini belirtti. Söylemez, Azizin anne ve babasına, öğretmenleri ve okul müdürüne teşekkür etti.
     Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Çolak ise Azizin yoğun ders çalıştığını belirterek, aynı zamanda okul takımında, orta sahada oynadığını bildirdi. Yılmaz Çolak, Azizi derslerinin başından zorla kaldırıyoruz. Biraz da top oyna diyorum. Beni kırmıyor dedi.
     Aziz Koca da başarısında öğretmenlerinin payının büyük olduğunu söyledi.
     Babasının çiftçi olduğunu bildiren Aziz Koca, Başarımı düzenli olarak çalışmaya borçluyum. Sonunda da neticesini gördüğümü düşünüyorum. Yazın hayvanlarımızı otlatmada ve tarla işlerinde anneme, babama yardım etmeye çalışıyorum. Okul zamanında istesem de yaptırmazlar. Test çözmek zaten en büyük zevkim. Hayvan otlatmaya giderken testlerimi yanımda götürüyorum. Orada testlerimi çözüyorum diye konuştu.
     Malatya Fen Lisesinde okumak istediğini belirten Aziz Koca, Çünkü aileme daha yakın. Uzakta okumayı düşünmüyorum dedi. Aziz Koca, doktor olmak istediğini kaydetti.
     Aziz Kocanın babası Hüseyin Koca da Azizin başarısının kendi çabası olduğunu ifade ederek, Çok yoğun çalışıyor. Herkes çocuğuna çalış, der. Biz çok çalıştın, dinlen, diyoruz. Zorla yatırıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber SBSde 500 tam puan alarak ilçesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER