Savunma ve havacılıkta en fazla ihracat

Savunma ve havacılıkta en fazla ihracat ABDye yapıldı -Bu yılın ilk çeyreğinde, savunma ve havacılık sanayi sektöründeki ihracatın yüzde 39u ABDye gerçekleştirildi


KOCAELİ (A.A) - Türkiyede bu yılın ilk çeyreğinde, savunma ve havacılık sanayi sektöründeki ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,5 artarken, gerçekleştirilen ihracatın yüzde 39u ABDye yapıldı.
     AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) kayıtlarından derlediği bilgiye göre, Türkiyede, savunma ve havacılık sanayi sektöründe ihracat yapan firmalar, ocak-mart performansını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 11,5 arttırarak, 272 milyon 234 bin dolara yükseltti.
     Türkiyenin söz konusu dönemdeki ihracatının yüzde 0,8ini kapsayan savunma ve havacılık sanayi sektörü, geçen yıl 1 milyar 262 milyon 371 bin dolar ihracat gerçekleştirmişti.
     Sektörde bu yılın ilk üç ayında ihracat yapılan ülkeler arasında ilk sıralarda ABD, Bahreyn ve İtalya yer aldı. ABDye 105 milyon 269 bin dolar, Bahreyne 24 milyon 755 bin dolar, İtalyaya 17 milyon 105 bin dolar ihracat yapıldı.
    
     -En fazla ihracat, Ankaradan-
    
     Söz konusu dönemde savunma ve havacılık sanayi sektöründe en fazla ihracat 104 milyon 891 dolar ile Ankaradan gerçekleşti.
     Bu yılın mart ayında savunma ve havacılık sanayi ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre 10,2 oranında düşüşle 108 milyon 122 bin dolar oldu.
     Ülkeler bazında ise sektördeki ihracatta ilk sırada 42 milyon 529 bin dolarla ABD yer alırken, bu ülkeyi 24 milyon dolarla Bahreyn izledi.
     Geçen ay en fazla ihracat, 36 milyon 616 bin dolarla İstanbuldan yapıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Savunma ve havacılıkta en fazla ihracat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER