Savaştan kaçıp Mevlana Kentinin şefkatine sığındılar

Savaştan kaçıp Mevlana Kentinin şefkatine sığındılar -Konyaya gelen Suriyeler, günlük yaşamlarını sorunsuzca sürdürebilmeleri için belediyenin açtığı hızlandırılmış Türkçe kursuna devam ediyor -Suriyeli Türkçe öğretmeni Kubbani:


KONYA (A.A) - Murat Aslan - Suriyedeki savaştan kaçarak Konyaya gelen Suriyeler, günlük yaşamlarını sorunsuzca sürdürebilmeleri için belediyenin açtığı hızlandırılmış Türkçe kursuna devam ediyor.
     Doğup büyüdükleri toprakları savaş nedeniyle terk etmek zorunda kalan ve Türkiyeye kaçan binlerce Suriyeli, ülkelerinde huzur ortamı sağlanıncaya kadar aileleriyle birlikte barınabileceği bir yer arıyor.
     Konya gibi, Anadolunun iç kısımlarındaki kentlerde tanıdıkları olanlar, eşleri ve çocuklarıyla birlikte bu kentlere gelerek yerleşiyor.
     Konyaya gelen Suriyeli sığınmacıların sayısı, kadınlar ve çocuklar dahil olmak üzere 300den fazla... Tamamına yakını, kent merkezinde kiraladıkları evlerde kalan Suriyelilerden isteyenler, günlük yaşamlarını sorunsuzca sürdürebilmeleri için Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan hızlandırılmış Türkçe kurslarına katılıyor.
     Bu kurslarda görev yapanlardan birisi de Suriyeli Türkçe öğretmeni Abdülhamit Kubbani... Daha önceden Konya Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığını, savaşın çıkmasıyla birlikte ailesini de Konyaya getirdiğini söyleyen Kubbani, Belediye, Suriyeliler için günlük yaşamlarını idame ettirecek kadar Türkçe bilmeleri gerektiğini düşünerek, bu kursu açtı. Öncelikle, günlük hayatta ihtiyaç duydukları cümleleri öğretiyoruz. Şu anda 70a yakın öğrencimiz var. Türkçeyi hızlı şekilde kapıyorlar, bunun sebebi de zorunlu oldukları için... Öğrenmek mecburiyetindeler dedi.
    
     -Konya halkı cömertliğini gösterdi-
    
     Kubbani, Suriyeden buraya gelenlerin, Konyalılardan bireysel olarak da maddi ve manevi destek aldıklarını belirterek, Konya halkından çok memnunlar, hatta cömertlik ve yardım etmede bizim halkımız da Konya halkı seviyesinde olsaydı diyorlar şeklinde konuştu.
     Genç sığınmacılardan Nurcan Ahmed, ailesiyle birlikte Şamdan Konyaya 2 ay önce geldiklerini belirterek, Konya çok güzel bir yer. Şamda çok savaş var, burası çok iyi. Bu kursun çok faydasını görüyoruz. Şehrin belediye başkanına, halkına teşekkür ediyorum dedi.
     Şimdiden Mevlananın 7 öğüdünü ezberlemiş olan Safa Hashas ise Recep Tayyip Erdoğana çok teşekkürler. Bütün Suriye halkı Recep Tayyip Erdoğanı çok seviyor ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Savaştan kaçıp Mevlana Kentinin şefkatine sığındılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER