SAÜ Sosyoloji Bölümü tanıtım toplantısı

SAÜ Sosyoloji Bölümü tanıtım toplantısı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü tanıtım toplantısı yapıldı.
     SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümüne yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Kültür ve Kongre Merkezinde bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.
     Toplantıda konuşan Prof Dr. Sami Şener tartışmaya açık bir bölüm olduklarını, birbirlerini şeffaf şekilde tanımaları gerektiğini belirterek, Sosyoloji Topluluğumuz çok etkin bir şekilde faaliyet sürdürmekte. Bu zamana kadar 3 kongre yaptık dedi.
     Sosyoloji Bölümündeki ilişkilerin diğer bölümlerden daha fazla olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa Taşdelen ise üniversiteler arası ilişkilerin geliştiğini ifade ederek, Yeni istihdam alanları oluşturma konusunda önemli adımlar atıldı. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, bu alanda bir dernek kurulmasına öncülük etti diye konuştu.
     Sosyolojik bilgiye her alanda ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Taşdelen, Sosyolojide iş bulma sınırlaması yoktur. Kendinizi iyi yetiştirirseniz her alanda başarılı olabilirsiniz. Çok yönlü okuyun. Çok iyi bir okuyucu olun. Çalışmaya gayret edin ve çalışma disiplini oluşturun şeklinde konuştu.
     Doç. Dr. İsmail Hira ise Sosyoloji Bölümüne olan ilginin yavaş yavaş arttığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Sosyoloji Bölümü en beğenilen 100 meslek sıralamasında 8. sırada yer alıyor. Biz 20ye yakın konferans düzenledik. Uzman arkadaşlarımız bilgilerini sizlerle paylaşıyorlar. Topluluk odamız bulunmakta ve içinde kütüphanemiz var. Derslerde almış olduğunuz ödevleri ve bitirme tezlerinizi kütüphanede bulunan kitaplardan sağlayabilirsiniz.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ Sosyoloji Bölümü tanıtım toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER