SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas:

Esnaftan Vali Topraka ziyaret


DİYARBAKIR (A.A) - Sur ilçesi, Gazi ve Melikahmet caddeleri esnafı, Vali Mustafa Toprakı ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamada, Valilik Toplantı Salonunda esnaf ile bir araya gelen Vali Toprak, sorunları dinledi.
     Esnaf adına konuşan Vakıflar İşhanı Derneği Başkanı Mehmet Salim Akmen, gasp ve hırsızlık gibi asayiş olaylarının yoğun bir şekilde yaşandığı Melikahmet ve Gazi Caddeleri üzerinde alınan tedbirler sonucunda, bu tür olayların yüzde 80 oranında azaldığını ifade ederek, Vali Topraka gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
     Esnafın MOBESE kameralarının sayısının arttırılması talebinde bulunması üzerine Vali Toprak, durumun değerlendirileceğini belirterek, bunun yanında iş yerlerinde kullanılan güvenlik kameralarının sayısının arttırılmasının da aynı oranda önemli olduğunu vurguladı.
     Vali Toprak, Söz konusu bölgede Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte bir değerlendirme yaptık ve oradaki mevcut personel, ekipman ve teçhizat sayımızı arttırdık. 155e yapılan ihbarlar bu şekilde daha hızlı cevap bulmaya başladı. Ekiplerimiz olay yerine daha kısa sürede intikal ediyorlar. Bunu sizlerin ağzından duymak da hem sevindirici hem de teyit edici olmuştur dedi.
     Caddelerdeki yoğun trafikten de yakınan esnafa, Vali Toprak, valilik olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
     Vali Toprak, söz konusu bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, vatandaşların ve ilgili diğer kurumların da bu çalışmalara destek olması gerektiğini söyledi.
     Ancak vatandaşlardan bazılarının evlerinden çıkmak istemediklerini, bu noktada zorla hareket edemeyeceklerini, vatandaşların mağdur olmaması için devlet olarak kamulaştırılan evlerin gerek nakdi gerekse konut edindirme noktasında her türlü imkanın sağlandığını ifade eden Vali Toprak, mülklerinin değerinden daha fazlasını vermelerine rağmen vatandaşlardan bazılarının anlaşma yoluna gitmek istemediklerini ve astronomik rakamlar talep ettiklerini kaydetti.
     Vali Toprak, şunları söyledi:
     Ne yapılması gerekiyorsa, ancak halkla birlikte yapılır. Bunun için de herkes üzerine düşen görevi iyi bir şekilde yapacak. Ben vali olarak, sizler esnaf olarak, vatandaş da vatandaş olarak, diğerleri de sorumlu oldukları kurum ve kuruluşlar, meslek odaları sivil toplum kuruluşları her neyse o şekilde üzerlerine düşen görevi yapmaları lazım. Bu iş ancak bu şekilde çözülür.
     (MRL-İC)
<< Önceki Haber SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER