SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Botofte:

SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Botofte: -Sakarya, Türkiyenin en önemli endüstriyel bölgelerinden biri olmasına karşın halen fazla zarar görmemiş bir doğaya sahip


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Benan Dinçtürk Botofte, Sakaryanın Türkiyenin en önemli endüstriyel bölgelerinden biri olmasına karşın fazla zarar görmemiş bir doğaya sahip olduğunu söyledi.
     Biyoloji Bölümü öğrencileriyle Akyazı ormanlarındaki biyo çeşitliliğin tespit edilmesine yönelik çalışmaya katılan Botofte, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeye yerleştirilen 4 foto kapanla Sakaryadaki hayvan türlerinin belirleneceğini söyledi.
     Botofte, Sakaryanın doğa olarak zengin bir bölge olduğuna dikkati çekerek, Sakarya, Türkiyenin en önemli endüstriyel bölgelerinden biri olmasına karşın halen fazla zarar görmemiş bir doğaya sahip. Hiç zaman kaybedilmeden bölgesel biyo çeşitliliğin belirlenmesinde ve korunmasında üzerimize büyük görevler düşüyor dedi.
     Çok çeşitli hayvan türlerinin bölgede bulunduğuna işaret eden Botofte, şöyle konuştu:
     Sakaryada hangi et obur veya ot obur türlerinin yaşadığı ne yazık ki halen bilinmemektedir. Öyle ki ülkedeki en büyük geyik türü olan kızıl geyiğin Sakaryada yaşadığı gerçeği E-5 karayolunda bir arabanın kızıl geyiğe çarpmasıyla ortaya çıktı. 4 foto kapanla başlattığımız bu ön çalışmada bölgemizde yaşadığı bilinmeyen yaban kedisinin bulunduğunu gösterdik. Ayrıca çakal, tilki ve yaban domuzu gibi türleri de fotoğrafladık. Bundan sonraki çalışmaların sonuçlarını heyecanla bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Botofte: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER