SAÜ İletişim Fakültesi, gelecek yıl eğitim-öğretime

SAÜ İletişim Fakültesi, gelecek yıl eğitim-öğretime başlayacak -Dekan Vekili Prof. Dr. Işık: -SAÜnün geliştirdiği 7+1 eğitim modeliyle öğrenciler, eğitim süresince teorik bilginin yanında iş tecrübesi de kazanacak (Fotoğraf


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Işık, fakültenin gelecek yıl eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, SAÜnün geliştirdiği 7+1 eğitim modeliyle öğrenciler, eğitim süresince teorik bilginin yanında iş tecrübesi de kazanacak dedi.
     Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültede Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Radyo Televizyon ve Sinema ile İletişim Bilimleri olmak üzere 4 bölüm açılacağını söyledi.
     SAÜnün temel felsefesini fakülteye entegre edeceklerini ifade eden Işık, öğrencilerin her dönem en fazla 5 ders alacağını, ders içeriğinin tamamen uygulamaya yönelik olacağını anlattı.
     Araştırma yapmaları için öğrencilere boş vakit kazandıracaklarını kaydeden Işık, Öğrencilerimizi teorik bilgiyle yormayacağız. Öğrencilerimizin aktif olması gerekecek. Ders içeriğinde öğrenci proje hazırlayacak, sunum yapacak veya ödev hazırlayacak. Öğrencinin burada alacağı bir ders diğer fakültelerde alacakları 2 derse bedel olacak, bunun garantisini vereceğiz şeklinde konuştu.
    
     -Topluma Hizmet Uygulamaları-
    
     Türkiyede hiçbir iletişim fakültesinde bulunmayan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi hazırladıklarını aktaran Işık, dersin uygulamalı olacağını söyledi.
     Işık, dersin bütün bölümlerde zorunlu olacağını, geçemeyen öğrencilerin sınıf atlayamayacağını bildirdi.
     Dersin ana konusunun üniversite ve şehre katkı sağlayacak projeler üretmek olduğunu kaydeden Işık, 3. sınıfta verilecek derste her bölüm kendi alanıyla alakalı proje üretip bize sunacak. Halkla İlişkiler öğrencisi bir sempozyum düzenleyebilir veya Radyo Televizyon okuyan öğrenciler, Sakaryayı tanıtacak bir belgesel hazırlayabilir. Öğrencilerden istediğimiz Sakaryaya yönelik sosyal sorumluluk projesi yapmaları ifadelerini kullandı.
    
     -7+1 Sistemi-
    
     Işık, fakültede 7+1 Sistemini uygulayacaklarını aktararak, öğrencilerin üniversitenin son döneminde sahada çalışacaklarını dile getirdi.
     7+1 Sisteminin herkese örnek olacağını vurgulayan Işık, SAÜnün geliştirdiği 7+1 eğitim modeliyle öğrenciler, eğitim süresince teorik bilginin yanında iş tecrübesi de kazanacak. Dışarıda piyasada olacaklar, kendi alanlarında çalışacaklar diye konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ İletişim Fakültesi, gelecek yıl eğitim-öğretime Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER