SATSO Meclis toplantısı yapıldı

SATSO Meclis toplantısı yapıldı -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -Türkiyenin otomotiv üsleri Bursa, Sakarya ve Kocaelinin ihracatı geriledi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türkiyenin otomobil üsleri olan Bursa, Sakarya ve Kocaelide ihracatın gerilediğini söyledi.
     Ağustos ayı meclis toplantısında konuşan Kösemusul, Türkiye geneline ihracatın temmuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 daraldığını belirterek, azalışta otomotiv sektöründe yaşanan yüzde 22,3lük daralmanın etkili olduğunu bildirdi.
     Kösemusul, şunları kaydetti:
     TİM verilerine göre Sakaryanın temmuz ayında ihracatı, geçen aya göre yüzde 4,5 oranında düşüş göstererek, 155 bin 67 dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Türkiyenin otomotiv üsleri Bursa, Sakarya ve Kocaelinin ihracatı geriledi. Aynı zamanda ilk 7 aylık ihracatçı iller sıralamasında bazı illerin yaptığı ihracat miktarının birbirine çok yakın olması, iller arasındaki rekabeti de ortaya koyuyor. Sakarya, 11 milyon dolar farkla Hatayı geçti.
     Taraklı ilçesindeki Fenerli Konakın mimari yapısının özelliği nedeniyle müze olarak değerlendirileceğini ifade eden Kösemusul, restorasyon masraflarının Taraklı Belediyesi aracılığıyla İl Özel İdaresi tarafından sağlanacağını belirtti.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SATSO Meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER