SASKİ, üstün yetenekli çocuklara HES Projesini

SASKİ, üstün yetenekli çocuklara HES Projesini tanıttı -Genel Müdür Keleş: -Nehrin ekolojik dengesine önemli katkılar sağlayacak olan HESte ayrıca balık geçişleri sayesinde canlıların yaşamında en küçük bir olumsuzluk yaşanmayaca


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), üstün yetenekli çocuklara HES Projesini tanıttı.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklara Yaratıcı Doğa Eğitimi Projesi kapsamında Sakaryada kampa giren üstün yetenekli 52 öğrenci, Sakarya Nehrinde yapımı devam eden HES inşaatını gezdi.
     Öğrencilere proje konusunda bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, projenin çevreci olduğunu belirterek, Nehrin ekolojik dengesine önemli katkılar sağlayacak olan HESte ayrıca balık geçişleri sayesinde canlıların yaşamında en küçük bir olumsuzluk yaşanmayacak dedi.
     Nehir tipi santral projesiyle nehirden elektrik elde edileceğini vurgulayan Keleş, Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de her geçen gün enerjiye olan ihtiyaç artıyor. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için hidrolik kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesi lazım. Biz de büyük miktarlarda enerji tüketen bir kurumuz. Bu nedenle enerji ihtiyacımızı buradan karşılayarak, enerjiye harcadığımız paraları yatırımlarla değerlendireceğiz şeklinde konuştu.
     HESin ekolojik dengeye de katkıda bulunacağını anlatan Keleş, şöyle devam etti:
     İnşasına büyük bir hızla devam ettiğimiz santral, tamamen çevreci bir projedir. Santral, nehrin ekolojik dengesine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Ayrıca santralde yapılan balık geçitleri sayesinde nehirde yaşayan canlıları olumsuz yönde hiçbir şekilde etkilemeyeceğiz. 49 yıllık lisansı bulunan santral, gereken bakımları yapıldığı takdirde çok daha uzun yıllar enerji üretebilecek. 40 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu proje 5-6 yıl gibi kısa bir sürede maliyetini karşılayacak.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SASKİ, üstün yetenekli çocuklara HES Projesini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER