Saruhanlı, mevsimlik misafirlerini ağırlıyor

Saruhanlı, mevsimlik misafirlerini ağırlıyor


MANİSA (A.A) - Manisanın Saruhanlı ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yılda tarım arazilerinde çalışmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik gezici tarım işçilerini ağırlıyor.
     Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçede en fazla mevsimlik işçinin yaşadığı Büyükbelen Beldesini ziyaret ederek, işçilerle görüştü, çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti. Kaymakam Otcu, buradaki incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saruhanlıya 2012 yılı Haziran sonu itibarı ile bin 500 civarında mevsimlik tarım işçisinin geldiğini, işçilerin, çalıştıkları arazilerin yakınına kurdukları çadırlarda yaşadıklarını söyledi.
     Otcu şunları kaydetti:
     Saruhanlıda, geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Yaşam Şartlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 550 bin lira ödenek temin ettik. Bu ödenekle mevsimlik işçiler için 205 çadır, 41 prefabrik tuvalet, banyo, 50 bulaşık yıkama ünitesi ve çöp konteynırları satın alarak talep eden işçi ailelerine bunları tahsis ettik. Bu yıl da bizden talepte bulunan işçilerimize gerekli çadır ve diğer malzemeleri verdik. Ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere eğitim ve sosyal amaçlı çadırlar da temin ettik.
    
     -Gezi ve Havuz Programı-
    
     İşçilerin sağlık sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini dile getiren Kaymakam Otcu, işçilerin her hafta düzenli olarak Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sağlık taramasına tabi tutulduklarını ve kullandıkları suların analiz edildiğini kaydetti.
     Bu yıl ilk defa yapılacak bir organizasyonla da talep edilmesi halinde işçi çocuklarının anneleri ile birlikte Manisa ve İzmire günübirlik geziye götürüleceklerini anlatan Otcu, çocukların Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesislerindeki yüzme havuzlarından da faydalandırılacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Saruhanlı, mevsimlik misafirlerini ağırlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER