Saruhanlıda dernek kuran kadınlar organik ev

Saruhanlıda dernek kuran kadınlar organik ev ürünleri yaparak satıyor


MANİSA (A.A) - Saruhanlı ilçesine bağlı Nuriye beldesinde Kadınların Bugün ve Geleceğine Destek Derneği çatısı altında bir araya gelen kadınlar, evlerinde imal ettikleri organik ürünleri satarak hem aile hem de dernek bütçesine gelir sağlıyor.
     Dernek başkanı Senem Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak amacıyla geçen yıl örgütlenerek dernek kurduklarını belirtti.
     Bu kapsamda hem derneğe hem de dernek üyesi kadınlara gelir elde etmek için çeşitli projeler hazırladıklarını ifade eden Turgut, şunları kaydetti:
     Dernek üyesi kadınlarımız evlerinde, ev ekmeği, ev makarnası, salça, tarhana, mantı, ramazan yufkası, kuskus, pekmez, zeytin, zeytinyağı ve buna benzer ürünleri hazırladılar. Bunların tamamı hem el yapımı hem de organik olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra derneğimize tahsis edilen binada börek, çörek ve diğer unlu mamullerini hazırlayıp satışa sunduk. Ayrıca sosyal bir paylaşım sitesinde açtığımız adres üzerinden de sipariş almaya başladık. Şimdilik işlerimiz gayet iyi, alışveriş için gelenler oluyor. İnşallah devamını getirip bu işi başarırız.
     Buradan elde edecekleri gelir ile hem aile bütçesine hem de dernek bütçesine gelir elde etmeyi planladıklarını anlatan Turgut, bu manada Ramazan ayı içinde iyi bir satış yapmanın umudu içinde olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Muammer Kökçüoğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Saruhanlıda dernek kuran kadınlar organik ev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER