Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa


SİVAS (A.A) - Şarkışlalı besiciler, ilçeye kurulması planlanan Besi Organize Sanayi hakkında fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.
     Aşık Veysel Kültür Merkezindeki toplantıda, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şuayip Demirci, hazırladığı fizibilite raporunu sundu. Demirci, ilçede 7 bin çiftçide, 33 bin büyükbaş, 40 bin küçükbaş ve yaklaşık 350 bin tavuk olduğunu belirterek, Gittiğimiz her yer, Şarkışlayı hayvancılık bölgesi olarak tanıyor. Öyleyse bizim reklama ihtiyacımız yok, hayvancılığa sıkı sıkı sarılmamız bunu da organize bir şekilde yapmamız gerekiyor dedi.
     Toplantıda, Besi Organize Sanayi için yer tespit edilmesi konusunda çalışma yapılması kararı alındı. Toplantıya, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül de katıldı.
    
     -Okuma-yazma kursu-
    
     Şarkışlada düzenlenen okuma yazma kursuna katılanlar, Aşık Veysel Kültür Merkezinde, sınava girdi. Yaşları 23 ile 76 arasındaki 26 kursiyerin girdiği 2012-2013 eğitim öğretim yılı 2. kademe sınavı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Mehmet Bilgiç ve kurs öğretmenlerinin gözetiminde yapıldı.
     Sınav öncesi kursiyerler başarı dileyen Bilgiç, sınavı geçenlerin alacağı belgenin ilkokul diploması yerine geçeceğini belirtti.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER