Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen:

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: -Gürcistandan ot ithalatının başlamasıyla bölgede hayvancılık yapan vatandaşlar, bu kışı rahat geçirecek


KARS (A.A) - Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, Gürcistandan ot ithalatının başlamasıyla bölgede hayvancılık yapan vatandaşlar, bu kışı rahat geçirecek dedi.
     Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl havaların kurak geçmesinden dolayı ot ve saman fiyatlarında anormal bir artış olduğunu söyledi. Fiyatlardaki artış nedeniyle bölgede hayvancılık yapanların aradığı alternatif çözümlerin sonuç verdiğini belirten Şen, şunları kaydetti:
     Kars bölgesinde görev yapan ziraat odası başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grupla Gürcistana giderek bu konuyu araştırdık ve bölge milletvekillerine gerekli bilgileri verdik. Yapılan görüşmeler olumlu sonuçlar verdi. Gürcistandan Türközü Sınır Kapısı aracılığıyla ot ithalatına başlandı. Gürcistandan ot ithalatının başlamasıyla bölgede hayvancılık yapan vatandaşlar, bu kışı rahat geçirecek. Bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim.
     Şen, ayrıca Gürcistandan tırlarla Karsa getirilen ithal otun tonunun 600 lira ya mal olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER