Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen:

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: -Çiftçilerimizin erken telaşı Güneydoğu bölgemizdeki çiftçileri harekete geçirdi


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesi Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, Çiftçilerimizin erken telaşı Güneydoğu bölgemizdeki çiftçileri, harekete geçirdi. Karsa her gün Diyarbakırdan kamyonlarla saman getirtiliyor dedi.
     Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin erken saman alımı nedeniyle fiyatların aşırı derecede yükselmeye başladığını, bunun da besicileri zora duruma düşürdüğünü söyledi.
     Bu yıl havaların sıcak geçmesi, yağmurların ise ekili alanların yetişme döneminde yağmamasından dolayı çiftçilerin telaşa kapıldıklarını belirten Şen, şöyle konuştu:
     Bölgede tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerin, hayvanlarının kışlık yem ihtiyacını karşılamak için yedirdikleri samanın fiyatı çok arttı. Çiftçilerimizin erken telaşı Güneydoğu bölgemizdeki çiftçileri, harekete geçirdi. Karsa her gün Diyarbakırdan kamyonlarla saman getirtiliyor. Geçen yıl buğday samanının tonu 200 liradan satılırken, bu sene 550 liradan alıcı buluyor. Aynı şekilde geçen yıl tonu 250 lira olan mercimek samanı bu sene 700 liradan satılıyor. Oda olarak çiftçilerimizi saman alımı yaparken acele etmemeleri konusunda uyarıyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Şen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER