Sarıkamış Müftüsü Uzunharman:

Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır


KARS (A.A) - Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır dedi.
     Uzunharman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında Kuran-ı Kerimin evrensel ilkeleri olan huzur ve barış mesajlarının daha iyi anlaşıldığını söyledi.
     Ramazan ayının insanlarda şefkat, merhamet ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olduğunu dile getiren Uzunharman, Soframızdaki bir dilim ekmeğimizi Müslüman kardeşimizle paylaştığımız gibi din kardeşlerimize gönüllerimizin kapılarını da açmalıyız. Dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntı içerisinde olan din kardeşlerimizin acılarını sinelerimizde hissetmeli ve onlar için elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışmalıyız dedi.
     İnsanlığa barış ve esenlik getirecek tek dinin İslam olduğuna değinen Uzunharman, şunları kaydetti:
     Ramazan ayında birbirimizi sevmeye vesile olan Selam kavramını yaşayan ve yaşatan kimseler olarak bulunduğumuz yerde barış elçileri olmalıyız. İnsanlar arasındaki kin, nefret ve haset gibi barışa engel olan kötü duygu ve düşüncelerle mücadele etmeliyiz. Ramazan ayı, insanlığa son ilahi hitap olan yüce kitabımızın indirildiği, rahmet, mağfiret ve arınma ayıdır.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Sarıkamış Müftüsü Uzunharman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER