Sarıkamışta kulak kıkırdağından burun estetiği ameliyatı

Sarıkamışta kulak kıkırdağından burun estetiği ameliyatı


KARS (A.A) - Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, hastanelerinde ikinci kez kulak kıkırdağından burun estetiği yapıldığını bildirdi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan burun yapısındaki sıkıntı nedeniyle nefes almakta güçlük çeken bir kişiye, kulak kıkırdağından alınan parçalarla estetik ameliyat yapıldığını söyledi.
     Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Kaya, artık vatandaşların bu tür ameliyatlar için büyük illere gitmediğine dikkati çekerek, Sarıkamışta yeterli doktor ve imkanın bulunduğunu belirtti.
     Kaya, ameliyatı yapılan hastanın burun yapısında çeşitli nedenlerle zayıflık bulunduğunu belirterek, Hastamızın burundan nefes almada güçlük, horlama ve geceleri ağzı açık uyumaya bağlı şikayetleri mevcuttu. Bu tip burun problemlerinde eğer ameliyat esnasında burnun kendi yapısı içerisinde iskelet yapıyı yeniden oluşturacak kıkırdak yapı yeterli kadar yoksa kulaktan veya kaburgadan alınacak kıkırdak dokusuyla iskelet yapı yeniden oluşturulabilmektedir dedi.
     Ameliyat hakkında bilgi veren Kaya, şunları kaydetti:
     Hastamızın burnunun içerisinde yeterli kıkırdak doku bulunmadığından kulak kepçesi içerisinde bulunan kıkırdak dokuyu, kulak şeklinde belirgin değişikliğe yol açmayacak şekilde kullanmayı tercih ettik. Ameliyat sonrası burun içerisine koyduğumuzu silikon tamponları ve burun alçısını bir hafta sonra çıkardık. Hastamızı mutlu bir şekilde taburcu ettik. Ameliyat yaklaşık olarak 3 saat sürdü. Ameliyatı 5 kişilik bir ekiple gerçekleştirdik.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta kulak kıkırdağından burun estetiği ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER