Sarıkamışta 16 kuran kursu açıldı

Sarıkamışta 16 kuran kursu açıldı


KARS (A.A) - Karsın Sarıkamış ilçesinde kuran kursu açılışı yapıldı.
     Kazımkarabekir Mahallesi Kuran kursu binasında düzenlen törende konuşan İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, çocukların sağlıklı, eğitimli, kültürlü ve ahlaklı olmasının hem aileler için hem ülke için büyük bir kazanım olacağını söyledi.
     Uzunharman, çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, kültürlü ve ahlaklı olmasını istiyorsanız, ahlaklı bireyler olmasını istiyorsanız, vatanını, milletini, devletini seven, bütün insanlığı seven, insanlığa hizmet eden bireyler olmasını istiyorsak çocuklarımızın mutlaka din eğitimi alması gerekir dedi.
     Kuran okumanın ve dini eğitim almanın insan ruhunu rahatlattığını iddia eden Uzunharman, şunları söyledi:
     Onun için din eğitimi çok önemli. Ruhumuzun gıdası Kurandır, İslamdır. Toplumun geneline baktığınız zaman bir yerde bir sıkıntı varsa, inanın temelinde Kurandan ve sünnetten uzak yaşamaktan kaynaklanan sıkıntılardır. Eğer okul önünde gençlere uyuşturucu, sigara satılıyorsa, içki alkol gibi zararlı maddeler satılıyorsa, eğer evde bir evlat anne ve babasına karşı geliyorsa ki Kuran da anne ve babaya öf bile demeyin diyor. İşte bunlar Kurandan sünnetsiz yaşamaktan kaynaklanan sıkıntılardır. Allah resulü diyor ki, İçerisinde Allahın zikredildiği ev ile zikredilmeyen ev diri ile ölü gibidir, evinizde Allah zikrediliyorsa, Kuran okunuyorsa, dini eğitimi yapılıyorsa o evde canlılık vardır. Ama hiçbiri yoksa efendimizin buyurduğu gibi, yıkık, harabe bir bina gibidir diyor.
     Bu seneki Kur-an kurslarının geçen yıldan farkının ihtiyaç odaklı olması olduğuna belirten Uzunharman, şunları kaydetti:
     Kuran eğitimi almak isteyen kişilere hocalarımız hafta içinde veya hafta sonu ne zaman istenirse hocalarımız her zaman Kuran eğitimi vermeye hazır. Kuran kursu kurslarımız bugün itibarıyla faaliyetlerine başladı. Kurslarımız ikişer aylık toplam 4 dönemden oluşuyor. Her dört döneme de kayıtlar yapılabilecek. Kurslar, 31 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek. 2012-2013 Kuran kursları hayırlı olsun.
     Uzunharman, ilçe merkezi ve köylerde toplam 16 kursun açıldığını, yeni açılan ihtiyaç odaklı kuran kurslarına her yaştan vatandaşın katılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Sarıkamışta 16 kuran kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER