Sarıkamışta Uluslararası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner

Sarıkamışta Uluslararası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi


KARS (A.A) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Uluslararası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Cerrahi Kongresi Karsın Sarıkamış ilçesinde başladı.
     KAÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç, Ce-Mar Toprak Otelde düzenlenen kongrede yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu kongreyi fırsat bilip faydalanmalarını istedi.
     Veteriner hekimliğin çok geniş kapsamlı bir alan olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
     Veteriner hekimlik ile birlikte, veteriner cerrahini tarihini özdeşleştirmek çokta zor olmasa gerek. Bizler, veteriner hekimler olarak çok geniş bir yelpazede hizmet veriyoruz. Bu nedenle kongremiz son derece önemlidir. Kongremizin amacı seçkin bilim adamlarımızın birikimlerini ve özellikle son teknolojiyi, mesleğimize ve branşlarımıza aktarmalıyız.
     Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise kongrenin Karsta yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek katılımcılara ve katkı sunanlara teşekkür etti.
     Özcan, şöyle konuştu:
     Zaten üniversitemizin adı da Kafkas üniversitesi olmasının anlamı da bundan kaynaklanıyor. Kafkasyaya açılan kapıyız. Kars, Türkiyenin penceresidir. Bizim üniversitemizin bu yıl 20.kuruluş yıl dönümü, Veterinerlik Fakültesinin de 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bu onuru da yaşıyoruz. Ayrıca ben bu fakültenin ilk mezunu olarak gururla bahis etmek istiyorum. Kongreler aynı zamanda bir turizm köprüsüdür. Biliyorsunuz Kars, sadece Kafkasyaya açılan pencere değil, ayrıca hayvancılığıyla da ve tarihi kentler arasında yer alan ve tarihsel alt yapısı ve kültürel birikimiyle de önemli bir kentimizdir.
     Kongrenin 1 Temmuza kadar devam edeceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Sarıkamışta Uluslararası Katılımlı 13. Ulusal Veteriner Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER