Sarıkamışta Hayat Boyu Öğrenme projesi

Sarıkamışta Hayat Boyu Öğrenme projesi


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği toplantısı düzenlendi.
     Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıda, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yapacağı çalışmalar ve açılacak kurslar hakkında yol haritasının belirlenmesi ve kurs çeşitliliğinin arttırılması için görüşme yapıldı.
     Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, toplantıda yaptığı konuşmada, kentin ihtiyaçları ve sosyo-ekonomik yapısına uygun çalışmalar yapmayı planladıklarını belirterek, eğitim sisteminin örgün ve yaygın eğitim olarak ikili bir yapı arz ettiğini söyledi.
     Örgün eğitimin belli yaş gruplarında zorunlu olarak yapıldığını anlatan Ermiş, şunları kaydetti:
     Yaygın eğitim ise, sosyal kültürel kurslar, okuma-yazma, biçki-dikiş, ev ekonomisi, çevre sağlığı gibi bir çok alanı kapsamaktadır. Amaç halk eğitimi usta öğreticisine iş bulmak değildir. Gayretli, iyi niyetli, istihdama yönelik kursların açılması sağlanmalıdır. Kurslarımız daha verimli ve profesyonel olmalıdır. Türkiyenin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ilçemizde birçok turizm tesisi bulunmakta. Buralarda çalışabilecek garson, aşçı gibi kişilere dönük kurslarımızı artırmalıyız. Yine unutulmaya yüz tutmuş el sanatları için kurslar ihmal edilmemelidir.
     Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Melik Gül de 2011-2012 eğitim-öğretim yılını değerlendirerek, farklı branşlarda 186 kurs açıldığını, bu kurslardan 2 bin 697 kadın ve 3 bin 66 erkek olmak üzere toplam 5 bin 763 kursiyerin yararlandığını ifade etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta Hayat Boyu Öğrenme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER