Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen:

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: Herkes günlük 5-6 tane üzüm tüketse enerji ihtiyacını karşılar


MANİSA (A.A) - Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Herkes günlük olarak 5-6 tane üzüm tüketse enerji ihtiyacını karşılar dedi.
     Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzümün yaş veya kuru şekilde yenmesinin vücuda önemli ölçüde yarar sağladığını belirtti.
     Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen şöyle konuştu:
     Kullandığımız ilaçların çoğu bitkilerden ve meyvelerden yapılmaktadır. Sarıgöl Ovasında 83 bin dekarlık alan üzerinde yetiştirilen sofralık Sultaniye üzümlerimizin içerisindeki şeker, sodyum, demir, potasyum, kalsiyum gibi maddelerin yanı sıra A, B1, B2 ve C vitaminleri sayesinde üzümlerimiz adeta şifa kaynağı durumundadır. Üzümlerin yaş olarak yenilmesi rejim yapanlar için iksirdir. Aynı zamanda dişlerin temizliğinde de önemli rol oynamaktadır. Üzümler enerji kaynağıdır. Yaşı ve kurusunun kan yapıcı özelliği bulunmaktadır. Günlük olarak yenildiğinde sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Yaş ve kuru üzüm de, aynı zamanda çocukların zekalarının gelişmesinde önemli bir faktördür. Kalp krizi riskini azaltmaktadır. Karaciğer hastalıklarıyla kansızlığa iyi gelmektedir. Üzümlerimizin aynı zamanda yüksek tansiyonu da dengede tuttuğu tıbben bilinmektedir. Kanımızın temizlenmesinde etkinlik sağlamaktadır. Üzüm sayesinde, doğum kontrol haplarının yan etkileri azalmaktadır. Herkes günlük 5-6 tane üzüm tüketse enerji ihtiyacını karşılar.
    
     Muhabir: Mehmet Akif Sarıhan / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER