Sarıçam Belediyesinden eğitime destek

Sarıçam Belediyesinden eğitime destek


ADANA (A.A) - Sarıçam Belediyesinin Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi projesi kapsamında 7 mahalleye 8 eğitim evi kuracağı bildirildi.
     Sarıçam Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda UNICEFin teknik, Avrupa Birliğinin (AB) ise maddi destek sağladığı Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi projesi kapsamında 7 mahalleye 8 eğitim evi kurulacağı belirtildi.
     Sarıçam ilçesinde ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocuklarına yönelik okul öncesi eğitim verilmesi için yürütülen çalışmalardan 234 öğrencinin yaralanabileceğinin ifade edildiği açıklamada şunlar kaydedildi:
     Orhangazi Mahallesi, Şahintepe Mahallesi, Mustafalar Köyü Usta Hasanlar Mahallesi, Beyceli Mahallesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Gültepe Mahallesi, İncirlik Kemal Paşa Mahallesinde açılacak 8 sınıf ve 11 şubede 3-6 yaş aralığında maddi durumu zayıf olan öğrencilere okul öncesi eğitimi, bunların ailelerine de okuma yazma kursları, meslek edindirme kursları açılacak. Adana İl Milliği Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politika İl Müdürlüğü, Sarıçam Belediyesi ve Sarıçam Kaymakamlığı arasında imzalanan protokolle 3 yıl süre ile okul öncesi eğitim çağındaki dezavantajlı çocuklara ücretsiz eğitim ve sosyal destek sağlanacak. Ayrıca proje ile sosyal hizmet ve sosyal entegrasyon programlarının oluşturulması için işbirliği yapılması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Sarıçam Belediyesinden eğitime destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER