Sarıca, bu sefer başantrenör olarak Avrupa

Sarıca, bu sefer başantrenör olarak Avrupa Kupasının peşinde -Türk basketbol tarihinde ilk Avrupa Kupasını müzesine götüren Anadolu Efesin kadrosunda yer alan Ufuk Sarıca, bu sezon Pınar Karşıyakanın başında Avrupa Challenge Kup


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - İzmirde düzenlenecek FIBA Avrupa Erkekler Challenge Kupası dörtlü final ilk maçında cuma günü Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg ile mücadele edecek Pınar Karşıyakanın başantrenörü Ufuk Sarıca, öncelikli hedeflerinin adlarını finale yazdırmak olduğunu bildirdi.
     Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon başarılı bir grafik ortaya koyduklarını ve hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi.
     Avrupa Challenge Kupasını kazanmak istediklerini kaydeden Sarıca, başarmaları halinde Avrupada kupa kazanan 3. Türk takımı olacaklarını, aynı zamanda Karşıyaka tarihinde de bir ilki yaşayacaklarını ifade etti.
     Kupayı kazanabilmek için önlerinde 2 maç bulunduğunu belirten Sarıca şöyle konuştu:
     "İlk olarak 26 Nisanda EWE Baskets Oldenburgla karşılaşacağız. Alman takımı tehlikeli, hızlı bir takım. Fast break müdafaasını iyi yapmamız lazım. Bunu başarabilirsek kazanma şansımız daha fazla olur. Rakibimiz kendi liginde 2. durumda ve üst üste maç kazanıyor. Biz de iyi bir takımız, tek dezavantajımız maç ritmimizin düşmüş olması. Haftada iki maç oynuyorduk ancak 3-4 haftadır bu bire indi. Bu hafta Anadolu Efes maçını oynayamadık. Çalışmalara devam ediyoruz ama antrenman ve maç aynı olmuyor. Performans ve dörtlü finalin İzmire alınması da bizim için büyük avantaj. Kendimizi aşırı baskı altına almadan adımızı finale yazdırmak istiyoruz. Daha sonra şampiyonluk hesapları yapacağız. Kupayı kazanmak istiyoruz, bu konuda kendimize güveniyoruz."
     Sarıca, dörtlü finaldeki BCM Gravelines Dunkerque (Fransa)-Krasnye Krylia (Rusya) eşleşmesinde Rus ekibinin kağıt üzerinde avantajlı görünmesine rağmen müsabakanın her türlü sonuca açık olduğunu bildirdi.
    
     -Türk takımlarının Avrupa macerası-
    
     Anadolu Efeste oyunculuğu döneminde Koraç Kupasını kazandıklarını hatırlatan Sarıca, daha sonra Türk takımlarından Beşiktaşın geçen sene Avrupa Challenge Kupasında mutlu sona ulaştığını dile getirdi.
     Türkiyede basketbola yatırım yapıldığını, yetenekli oyuncuların bulunduğunu ama kupa kazanmada eksiklik yaşandığını söyleyen Sarıca, "Eğer kupayı kazanırsak, önemli bir işe imza atacağız. Oyuncu olarak kazanmıştım, şimdi teknik adam olarak Avrupa Kupası kazanmak benim için çok önemli bir hadise. Koca sezon bir topa kalabiliyor. Yeterli çalışmayı, emeği ve düzeni sezon boyunca ortaya koyduk. Şans faktörü de yanımızda olursa hem Pınar Karşıyaka, hem de Türk basketbol tarihine geçeriz" diye konuştu.
    
     -Dörtlü finalin İzmirde oynanması-
    
     Pınar Karşıyaka ile sözleşme imzaladığından beri taraftarlarının gücünü her zaman ifade ettiğini kaydeden Sarıca, dörtlü final organizasyonunun Karşıyaka Spor Salonunda oynanmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
     Taraftarların takıma verdiği pozitif enerjinin dörtlü final maçlarında da devam edeceğini söyleyen Sarıca, "Bu bize artı güç katacak ama sadece bu avantajla bu kupayı alamayız. İzmirde oynuyoruz diye baskı altına girmememiz, bu baskıdan negatif etkilenmemiz lazım. Ev sahipliğimizi avantaja dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Sarıca, bu sefer başantrenör olarak Avrupa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER