Sarayönünde Ata Savunma Sanatı öğretilecek

Sarayönünde Ata Savunma Sanatı öğretilecek


KONYA (A.A) - Sarayönü Halk Eğitim Merkezi, Türk kökenli yakın dövüş sanatı Ata savunma sanatını açtığı kursla öğretecek.
     Türkiye Ata Savunma Sanatı Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Ata savunma sanatını önümüzdeki günlerde açılacak kursla vatandaşlara öğretmeyi planladıklarını belirten Ata savunma sanatı Konya Bölge temsilcisi Alişan Büyükkara, savunma ve hamle içerikli teknik ve taktik özellikleri bünyesinde barındıran sporun modernize edilerek günümüze uyarlandığını ifade etti.
     Büyükkara, şunları kaydetti:
     Ata savunma sanatı, doğu ve batı kültürüne has olan bütün dövüş sanatlarının tamamına alternatif olarak, Türk Milletinin adaletini ve kahramanlığını temsilen oluşturulmuş bir yakın dövüş sanatıdır. Ata savunma sanatı, teknik, teorik ve fiziksel bir spor olduğu kadar, aynı zamanda ruhsal eğitim sunan bir sanattır. Sosyal yaşamda daha etkin düşünmek ve sağlıklı kararlar alabilmek için spor yapan kişileri kendi çatısı altında toplayan Ata savunma sanatı sistemini öğrenmek üzere 7den 70 tüm sporseverleri kursumuza davet ediyorum
     Açılacak kursun meslek edindirme kursları bünyesinde kurulduğunu ve kursiyerlere ders başı ücret ödendiğini ifade eden ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ergüven ise Devlet tarafından desteklenen Ata savunma sanatı sporu, önümüzdeki dönemlerde okullarda seçmeli ders olarak okutulabilecek. Kursu başarılı bir şekilde bitirecek olan kursiyerler ise önümüzdeki dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda seçilebilecek olan bu dersin öğretmenliğini yapabilecek. Bu anlamda açacağımız kurs bir meslek edindirme kursudur dedi.
     (AT-MAT)
<< Önceki Haber Sarayönünde Ata Savunma Sanatı öğretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER