Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri başladı

Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri başladı -Büyük Önder Atatürkün Kastamonuya gelişi, şapka ve kıyafet inkılabının 87. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi -Vali Bektaş: Mustafa Kemal Atatürk, 87 yıl önce Kastamonu


KASTAMONU (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Kastamonuya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 87. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     Atatürkün, beraberindeki heyetle Kastamonuya giriş yaptığı Olukbaşı mevkisinde başlayan ve Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşe Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen, ve Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tevfik Anzerlioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Cumhuriyet Meydanında Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Bektaş, törenin sonunda yaptığı konuşmada, Kastamonunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir rol oynadığını söyledi.
     Atatürkün 87 yıl önce Kastamonuya geldiğini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:
     Mustafa Kemal Atatürk, 87 yıl önce Kastamonuya gelerek kılık kıyafet devrimini, şapka inkılabıyla başlatmıştır. Biz 87 yıl sonra o günü yeniden yaşıyoruz. Atatürk ve arkadaşlarını davulcularımız karşılamıştır. Bugün de aynı şekilde bizim meşhur davulcumuz Karayılanın torunları törenimize katıldılar. Biz o günleri yeniden yaşama şansı bulduk. Ulu Önder Atatürkün ziyaret ettiği illerden birisi de ilimizdir. Kastamonuda çok önem verdiği kılık kıyafet devrimini başlatarak, ilimize verdiği önemi göstermiştir. Kastamonu bu onuru ve gururu 87 yıldır yaşamaktadır. Bu yılda bu vesileyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İlçelere gideceğiz, İneboluya gideceğiz ve son olarak da Atatürkü uğurlama törenini burada yapacağız.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Mustafa Gökceoğlu / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Şapka ve Kıyafet İnkılabı etkinlikleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER