Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü

Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü -Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan: -Her zaman ve her yerde büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok kıymetli ba


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Her zaman ve her yerde büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok kıymetli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularımla kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim dedi.
     Alkan, Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Haber alma ve yayma özgürlüğü ile ifade özgürlüğünün en etkili aracı olan, kamu bilincini güçlendirmeye ve kamu yararına yönelik güvenilir ve tarafsız yayın yapan basının demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Alkan, mesajında şunları kaydetti:
     Hukukun evrensel değerlerine bağlı, doğru, tarafsız ve etik habercilik ilkelerini üstün tutarak görevlerini yerine getiren görsel ve yazılı basın mensuplarımızın gece gündüz demeden, zor şartlar altında kamuoyuna doğru haberi aktarma çabaları takdire şayandır. Aynı şekilde, ilimizde de mesai kavramı gözetmeden, büyük bir özveriyle doğru bilgi edinmesine katkıda bulunan, tarafsız habercilik anlayışı ve sorumluluğuyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının ilimize olan katkıları çok değerlidir. Her zaman ve her yerde büyük bir özveri, toplumsal duyarlılık ve etik değerlere bağlılıkla görevlerini yerine getiren çok kıymetli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularımla kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Sansürün Kaldırılışı ve Geleneksel Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER