Şanlıurfaspordaki istifalar

Şanlıurfaspordaki istifalar -Vali Celalettin Güvenç: -Ligdeki takımların durumlarını görüyorsunuz iyi bir planlamayla belki bugün lider olan bir takımın, Türkiyede ses getiren bir takımın şehri olabilirdik olmadı, demek ki b


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfaspordaki istifalara ilişkin, Ligdeki takımların durumlarını görüyorsunuz, iyi bir planlamayla belki bugün lider olan bir takımın, Türkiyede ses getiren bir takımın şehri olabilirdik, olmadı... demek ki böylesi hayırlıymış dedi.
     Güvenç, Endüstri Meslek Lisesinde düzernlenen Lisererarası Basketbol Turnuvasının final maçını izledikten sonra gazetecilerin sorusu üzerine Şanlıurfaspordaki istifaları değerlendirdi.
     Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu ile muhasip üye Mehmet Caferin basın açıklaması yaparak istifa ettiklerini açıkladıklarını aktaran Vali Güvenç, bununla ilgili Urfaspor taraftarı ve şehir kamuoyunun gelecekle ilgili ne olacağını merak ettiğini ve kendisinden de açıklama beklendiğini dile getirdi.
     Kişiler ve isimlerle hiçbir alışverişlerinin olmadığını ifade eden Güvenç, Kemal Saraçoğlu dahil Şanlıurfaspora geçmişten günümüze destek veren herkese teşekkür etti.
     Olayların bu noktaya gelmesini asla istemediklerini vurgulayan Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Ligdeki takımların durumlarını görüyorsunuz, iyi bir planlamayla belki bugün lider olan bir takımın, Türkiyede ses getiren bir takımın şehri olabilirdik. olmadı... demek ki böylesi hayırlıymış. Bundan sonra ne olacağıyla ilgili söylediğim gibi bizim şahıslar ve kişilerle asla bir işimiz yok. Bizim tavsiyemiz, görüşümüz Türkiye değişiyor, bütün yönetimler, yöneticiler hesap veriyor. Bütün kurumlar saydam bir yönetim anlayışına kavuşuyor. Katılımcı bir yönetim anlayışı benimseniyor. Spor kulüplerinin de bu yeni alayışın dışında kalması mümkün değil diyoruz. Spor kulüpleri de şeffaf bir yönetime sahip olmalı. Şehri kucaklayacak bir yönetime sahip olmalı. Hesapları kitapları kamuoyuyla paylaşılmalı. Spor, siyasete çeşitli grupların isteklerine göre şekillendirilmemeli tüm şehri kucaklamalı diyoruz. Ben dün de bugün de o görüşteyim.
     Vali Güvenç, Şanlıurfasporun geleceğiyle ilgili de önerilerde bulundu.
     Güvenç, Bir kere hesabın iyice çıkarılıp saydam bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması gerekir. Yönetici olan insanlar dünden bugüne kulübe ne kadar para vermiş ne kadarını bağışlamış ne kadarını borç yazmışlar bunu net bir şekilde açıklamalı. Yönetici arkadaşlarımız verdikleri paraların belirli bir kısmını güçleri ölçüsünde kulübe bağışlamalı. Kongre kararı alınıp, tüzük değişikliğine gidilmeli. Şu an 21 kişi olan yönetim kurulu listesi en az 30-40a yükseltilmeli. Mevcut futbolcu ve teknik direktör ile görüşüp fiyat ve alacaklar belirlenmeli ve gerekirse bunlardan da fedakarlık istenmeli diye konuştu.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfaspordaki istifalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER