Şanlıurfalı çocuklara ücretsiz yüzme öğretilecek

Şanlıurfalı çocuklara ücretsiz yüzme öğretilecek -Özellikle yaz aylarında su kanallarında boğulma vakalarının yaşandığı Şanlıurfada gençlere, Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi kapsamında ücretsiz yüzme eğitimi verilecek


ŞANLIURFA (A.A) - Özellikle yaz aylarında su kanallarında boğulma vakalarının yaşandığı Şanlıurfada gençlere, Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi kapsamında ücretsiz yüzme eğitimi verilecek.
     Valilik basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, su kanallarının yoğun olduğu Şanlıurfada yaz aylarında vatandaşların serinlemek amacıyla bilinçsizce; göl, gölet, akarsu, su birikintileri, baraj ve sulama kanallarına girdiği hatırlatıldı.
     Gençlerin ve çocukların birçoğunun söz konusu mekanlarda boğularak hayatlarını kaybettiklerine yer verilen açıklamada, bu üzücü olayların yaşanmaması konusunda bazı önlemlerin alındığı belirtildi.
     Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün koordinesinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından; çocuk ve gençlerin sosyal gelişimlerine destek olmak, kontrollü ortamlarda eğitmenler refakatinde yüzmeyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla; yüzme kurslarının düzenlenmesi kararlaştırıldı.
     Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü(GSİM), Muhtarlıklar ve ŞURKAV desteği ile ortaklaşa hazırlanan Yüzmek için bir kulaç da sen at proje dahilinde, kent merkezindeki risk grubu bölgelerinde tespit edilen 400 çocuğa; tshirt-şort, terlik, bone ve havlu dağıtımı yapılacak.
     GSİM tarafından belirlenen eğitmenler ve eğitim planları ile birlikte Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde eğitim verilmesi, çocukların Belediye tarafından temin edilen araçlar ile alınıp havuza getirilmesi ve bırakılması planlanıyor.
     Ayrıca proje kapsamında kent merkezinde bulunan; çocuklar, gençler ve aileler de boğulma riskine karşı alınacak önlemler hakkında bilgilendirilecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş/Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Şanlıurfalı çocuklara ücretsiz yüzme öğretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER