Şanlıurfa, Suriye için Tek yürek

Şanlıurfa, Suriye için Tek yürek -Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca, Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla başlatılan kampanyaya her kesimden destek geliyor


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca, Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla başlatılan kampanyaya her kesimden destek geliyor.
     Kentin farklı bölgelerinde ve ilçelerde kurulan stantlarda hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda ve giyim malzemeleri Suriyeli sığınmacıların da desteğiyle tasnif edildikten sonra kolileniyor.
     Paşabağı Mahallesindeki Şanlıurfa Ticaret Merkezinde bir araya getirilen malzemeler, dualarla tırlara yüklenerek Akçakale Sınır Kapısından Suriyeye ulaştırılıyor.
    
     -Hilvanda esnaf desteği
    
     Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyeli mağdur vatandaşlar için ilçelerinde platformun görevlendirdiği bir ekiple esnaftan yardım topladıklarını söyledi.
     Hilvan halkının duyarlı davranarak, ciddi destek sağladığını belirten Bayık, Bu yardımlarla bu işler olmuyor. Esed zaliminin artık ömrü kısadır. Suriyedeki kardeşlerimiz inşallah özgürlüklerine kavuşacaktır. Onlar için hepimizin dua ve yardım etmesi lazım diye konuştu.
    
     -Camilerde yardım
    
     Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem de Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını anlatarak, Müslümanların, ensar ruhuyla Suriyeli kardeşlerine yardımcı olması gerektiğini dile getirdi.
     Müftülük olarak iki haftadan bu yana CumanNamazı sonrası camilerde yardım topladıklarını ifade eden Erdem, şöyle devam etti:
     Mazlum Suriye halkına yardımlarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Müftülük olarak iki haftada 250 bin TL toplayarak, kardeşlerimize ulaştırdık. Şu anda bütün camilerimizde ve kurslarımızda ayni yardımlar toplanmaya devam ediyor. Peyder pey yardımlarımızı ilgili kuruluşlara teslim ediyoruz. Başta valiliğimiz olmak üzere yardımda bulunan diğer tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Cenab-ı hak, bir an önce bu zulmü ortadan kaldırsın.
    
     -Vakıflardan ciddi destek hazırlığı
    
     Vakıflar Şube Müdürü Hakkı Akın ise kurum olarak Suriyeliler için kendilerinin neler yapacağına ilişkin geniş katılımlı bir toplantı yaptıklarını söyledi.
     Akın, şu anda 268 torba un, 220 adet battaniye toplayarak platforma teslim ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Vakıflar Genel Müdürlüğümüze de bir yazı yazdık. Oradan yüklü miktarda bir yardım bekliyoruz. O da geldiği zaman mazlum kardeşlerimizin biraz daha sıkıntısı azalacaktır diye ümit ediyorum. Herkesin bu kampanyamıza destek olmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa, Suriye için Tek yürek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER