Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Meslek Yayasının kabul edilişinin yıl dönümü


ŞANLIURFA (A.A) - Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nihat Taş, Meslek Yasasının kabul edilişinin 23üncü yıl dönümünde idareden, mükelleflerden ve diğer taraflardan Vicdan muhasebesi talebinde bulunduklarını bildirdi.
     Taş yaptığı yazılı açıklamada, akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi ve finans ilişkilerinde, sistemin baş rolünde olduklarını belirtti.
     Yıllarca vergilerin toplanmasında idarenin en güçlü eli olduklarını aktaran Taş, şunları kaydetti:
     Bizler, demokratik ve sivil bir örgütlenmenin mensupları olarak, meslekte hem vicdani hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gecemizi gündüzümüze katarak, ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde elimizi taşın altına koyduk. Ama sorunlarımızın çözümünü talep etiğimizde, hak etiğimiz yere gelme çabamız olduğunda ve refahın paylaşılmasında, devletin yetim çocuğu olduk. Sadece bilgi amaçlı formlar için bile özel usulsüzlük cezası uygulandı.Kesin mizan bildirimlerinin süresi içinde verilmemesi durumunda dahi özel usulsüzlük cezası uygulandı. Mükellef bilgileri bildiriminin eksik ve yanlış verilmesi durumuna özel usulsüzlük cezası uygulandı. Bizleri mükellefle karşı karşıya getiren bu uygulamaların kaldırılmasını istiyoruz.
    
     -Hilvanda yıl sonu şenliği
    
     Çimdeli Çağdaş Yaşam İlköğretim Okulunda yıl sonu şenliği düzenledi.
     Kermes ve kan bağışı standının kurulduğu etkinlik kapsamında fotoğraf sergisi ve şiir dinletisinin ardından sahne alan sıra gecesi ekibi sevilen eserlerini seslendirdi.
     Etkinliğin ardından mezun olan öğrencilere belgelerini Kaymakam Uğur Sezer verdi. Etkinlik, okul yararına yapılan hediye çekilişinin ardından sona erdi.
     Yıl sonu şenliğine, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kaya, Emniyet Müdürü Ersin Elibal, Milli Eğtim Müdürü Mahmut Baytak, kurum amirleri öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Bilal Gelez
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER