Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Selçuklu Öğrenci Yurdunun temeli atıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, Selçuklu Öğrenci Yurdunun temelini attı.
     Vali Güvenç, Şair Nabi Öğrenci Yurtları bünyesinde Selçuklu Mahallesinde yaptırılan yurdun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kentteki öğrenci yurtlarının sayısının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Kentin her mahallesinde hemen hemen bir öğrenci yurdu açmaya çalıştıklarını belirten Vali Güvenç, iş adamlarından yurtların yapımına destek vermesini istedi.
     Şair Nabi Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez de yurtları hayırseverlerin desteğiyle yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, yurtlarda eğitim alan gençlerin vatan ve milletine faydalı olacağına inandığını söyledi.
     Temeli atılan 100 kişilik yurdun, bir yılda faaliyete geçirilmesi planlanıyor.
    
     -Sağlık çalışanlarına hizmet içi eğitim
    
     Şanlıurfadaki sağlık çalışanlarına hizmet içi eğitim verildi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince organize edilen eğitimlerde kentteki sağlık bakım hizmetleri müdürleri ve eğitim sorumlularına "hasta", "refakatçi" ve "ziyaretçi" gibi konu başlıklarında hizmet içi eğitim verildi.
     Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan, tüm personelin yaptığı işi benimsemesi gerektiğini belirtti.
     Vatandaşa en iyi hizmetin sunulabilmesi için personelden özverili olmalarını isteyen Sulhan, kamu kaynaklarının ise daha etkin ve verimli kullanılması gerektiğini dile getirdi.
    
     -Bakan Yardımcısı Etyemezin temasları
    
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlciyi ziyaret etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte gelen Bakan Yardımcısı Etyemez ve beraberindeki heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlciyi ziyaret etti.
     İlci, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kentteki eğitim faaliyetlerine ilişkin Bakan Yardımcısı Etyemeze bilgi verdiğini aktardı.
    
     -Belediyeden denk bütçe
    
     Şanlıurfa Belediyesinin, mart ayında yaptığı harcamalara karşılık elde ettiği gelirle denk bütçe oluşturduğu bildirildi.
     Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, belediyenin geçen ayı kapsayan gelir, personel giderleri, mal ve hizmet alımları, yatırım harcamaları, kamulaştırma giderlerini gösteren faaliyet raporu belirledi.
     Söz konusu aya ait İller Bankası, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, alınan bağış ve yardımlar, sermaye gelirleri, ile vergi ve harç gelirlerinin yer aldığı raporda kurumun toplam 24 milyon 283 bin 327 lira gelir elde ettiği belirtildi.
     Raporda açıklanan gelire karşılık aynı dönemde personel ve mal giderlerine harcanan miktarın da eşit olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER