Şanlıurfadaki komşu kavgası

Şanlıurfadaki komşu kavgası -Vali Celalettin Güvenç, Akçakale ilçesinde komşular arasında çıkan kavgada 4 ferdini kaybeden aileye taziye ziyaretinde bulundu -Güvenç: Gençlerimizi ve çocuklarımızı nefretle ve kinle birbirine


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Akçakale ilçesinde komşular arasında çıkan kavgada 4 ferdini kaybeden aileye taziye ziyaretinde bulundu.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, hafta sonu Akçakale ilçesine bağlı Karatepe köyünde komşular arasında çıkan ve Aslaner ailesinden 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavganın ardından ilçeye gitti.
     Aslaner ailesini taziye çadırında ziyaret eden ve olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Güvenç, sağduyu çağrısı yaptı.
    
     -Kan kan ile yıkanmaz-
    
     Vali Güvenç, taziyeye gelenlere hitaben yaptığı konuşmada, söz konusu olayın tüm köyü ve Şanlıurfayı derinden yaraladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bunu yapanlar, kanun nezdinde cezasını çekecektir. Gereken neyse yapıyoruz. Buraya gelmemdeki amaç ilk önce acınızı paylaşmak, ölenlere rahmet, yakınlarına sabır dilemektir. Sizlere de Kan kan ile yıkanmaz, yanlış yanlışla doğrultulmaz demek için geldik. Gençlerimizi ve çocuklarımızı nefretle ve kinle birbirine düşürmeye hiçbirimizin hakkı yok. Hiçbir ana babanın hiçbir insanın, hiçbir vatandaşımızın buna hakkı yok.
     Olaya taraf olan diğer aileyle görüşeceklerini belirten Vali Güvenç, gençlere de konuya ilişkin öğütlerde bulundu.
     Vali Güvençe ziyaretinde Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Jandarmama Alay komutanı Albay Emin Dursun ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da eşlik etti.
     Şanlıurfada iki aile arasında 10 Şubatta çıkan silahlı kavgada 4 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki komşu kavgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER