Şanlıurfada uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları

Şanlıurfada uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları -8 operasyonda toplam 189 kilo 200 gram esrar, 114 bin 540 paket kaçak sigara ele geçirildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada gerçekleştirilen 8 ayrı operasyonda, toplam 189 kilo 200 gram esrar, 114 bin 540 paket kaçak sigara ve 560 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa üzerinden batı illerine uyuşturucu madde götürüleceği bilgisine ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri, Şanlıura-Diyarbakır karayolunda denetim yaptı.
     KOM ekipleri, kent merkezi girişinde yaptıkları denetimlerde durdurulan hafif ticari bir araçta, 64 kilo 200 gram esrar ele geçirdi.
     Araçtaki Serhat S. ve Salih S. ile bunlara başka bir otomobille öncülük yaptıkları belirtilen A.K. ve M.İ. gözaltına alındı. 4 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
     Aynı güzergah da KOM ekiplerinin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücünün kullandığı bir minibüs ise kısa süre sonra Karaköprü beldesi yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. Ekipler araçta yaptıkları aramalarda da 125 kilo esrar ele geçirdi.
     Öte yandan kent merkezi ve Siverekte düzenlenen 6 ayrı operasyonda ise 114 bin 540 paket gümrük kaçağı sigara, 560 litre gümrük kaçağı akaryakıt ve kaçakçılık olaylarında kullanıldığı tespit edilen 3 araç ele geçirildi.
     Bu olaylarla ilgili olarak 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Şanlıurfada uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER