Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni

Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni -Vali Celalettin Güvenç: Memlekette dalga dalga hizmet kervanları geziyor. Bu bizim aslımız, özümüze dönüyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Siverekte, Şair Nabi Öğrenci Yurtları bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak öğrenci yurdunun temeli atıldı.
     Vali Güvenç, törende yaptığı konuşmada, yeni bir eğitim tesisinin temel atma törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
     Gelecek nesillerin güzel tesislerde hayatını sürdüreceğini ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Kötü günler geride kaldı. Memlekette dalga dalga hizmet kervanları geziyor. Bu bizim aslımız, özümüze dönüyoruz. arihi medeniyetimizi yeniden kuruyoruz. Kimle kuruyoruz, milletle. Doğulusuyla batılısıyla Türküyle Kürdüyle Arabıyla zenginiyle fakiriyle yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle tarihi yeniden kuruyoruz. Allaha hamdolsun. Bizim anlayışımız sivil bir medeniyettir. Eğitim kurumlarını hatta hastaneleri artık sizler kuruyorsunuz. Devletteki anlayışı değiştirdik piyasaya hakim olan, patron olan devletten, hakem olan devlet anlayışına geçtik.
    
     -100 öğrenci kalacak
    
     Törene katılan Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de, sivil toplum kuruluşlarının, toplumun önemli bir ihtiyacını karşıladığına değinerek, gençlerin geleceğe hazırlanmasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyledi.
     Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise açılışa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kentte her geçen gün yeni bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Söylemez, şöyle devam etti:
     2 bin 222 metrekare arsa üzerine yapacağımız yurdumuz 100 talebe kapasiteli olacak. Yurdumuzun iki yılda bitirilmesi planlanıyor. Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapılan yurdumuza Boduroğlu ailesi çok ciddi destek verdi. Yurdumuza da Boduroğlu ailesinin vefat eden oğlu Abdurrahman Boduroğlunun adını vereceğiz.
     Katılımcılar, konuşmalarının ardından yurdun temelini attı.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Rauf Maltaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada öğrenci yurdu temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER