Şanlıurfada Nevruz kutlaması

Şanlıurfada Nevruz kutlaması -HRÜde düzenlenen Nevruz Kutlamasına katılan Vali Celalettin Güvenç, akademisyen ve öğrenciler nevruz ateşinin etrafında halay çekti


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesinde (HRÜ) düzenlenen Nevruz Kutlamasına katılan Vali Celalettin Güvenç, akademisyen ve öğrenciler, nevruz ateşinin etrafında halay çekti.
     HRÜ Osmanbey Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikler, nevruz konulu resim sergisi ve müzik bölümü öğrencilerinin konseriyle başladı.
     Daha sonra HRÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Kabil Şermatov, Özbekistanda Nevruz, Azerbaycan uyruklu öğrenci Ahmet Feyzullah, Azerbeycanda Nevruz, İran uyruklu öğrenci Arman Jafari ise İrandaki Nevruz konularında sunum yaptı.
     Daha sonra Vali Celalettin Güvenç ve HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, akademisyenler ve öğrenciler yakılan nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, birlikte halay çekti.
     Rektör Prof. Dr. Mutlu, etkinliğin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, nevruzun tüm dünyada baharın müjdecisi olarak kutlandığını hatırlattı.
     Nevruzun yeniden dirilişin ve doğanın canlanması anlamına geldiğini aktaran Mutlu, Ümit ediyoruz ki bu nevruz, ülkemiz başta olmak üzere Ortadoğuya barış ve huzuru getirir. Bayramların da anlamı budur. Tüm halkımızın bayramını tebrik ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada Nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER