Şanlıurfada kurulan konteyner kent

Şanlıurfada kurulan konteyner kent -Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacıların bir kısmı Harranda kurulan konteyner kente yerleştirildi -Belediye Başkanı Özyavuz: Türkiyenin insanlık ö


ŞANLIURFA (A.A) - Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacıların bir kısmı Harranda kurulan konteyner kente yerleştirildi.
     İki yıldan bu yana Türkiyeye gelen Suriyeliler için Hatayda 5, Şanlıurfada 2, Gaziantepte 3, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adıyamanda birer olmak üzere 13 çadır kent ile Kilisteki 12 bin kişilik konteyner kentin yanı sıra Harran ilçesine de 10 bin kişinin kalabileceği yeni bir konteyner kent inşa edildi.
     Harran-Akçakale kara yoluna kurulan konteyner kentte okul, cami, polis ve sağlık merkezi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer alıyor.
     Toplam 4 mahalleden oluşan konteyner kentte Suriyeli sığınmacılara günlük 3 öğün sıcak yemek ikramında bulunuluyor.
     Kampa ilk olarak Gaziantepin Nizip ilçesindeki çadır kentten minibüslerle getirilen binin üzerinde Suriyeli yerleştirildi.
     Söz konusu kampa önümüzdeki günler de de sığınmacıların alınmasının planlandığı belirtildi.
    
     -Dünyaya mesaj-
    
     Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların başlamasının ardından çok sayıda Suriyelinin Şanlıurfalılar tarafından misafir edildiğini belirtti. Sığınmacılar için her türlü ihtiyacın konteyner kentte düşünüldüğünü ifade eden Özyavuz, şunları kaydetti:
     Bize sığınan Müslüman kardeşlerimizin yaşamlarını en iyi koşullarda sürdürmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yalnız Urfa veya Harran değil tüm Türkiye komşularımız için seferber oldu. Türkiyenin insanlık örneği göstererek Suriyeye yardım elini uzatması dünyaya bir mesajdır. Misafirlerimizin her türlü insani ihtiyaçları düşünülerek hizmet veriliyor. Yapılan yardımlardan dolayı başta hükümetimize ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şanlıurfada kurulan konteyner kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER