Şanlıurfada imamlar toplantısı

Şanlıurfada imamlar toplantısı -Müftü Yardımcısı Erdem: Camilerimizde imkanlar nispetinde namazlardan önce ve sonra kısa sohbetlerin yapılması kararlaştırıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, merkeze bağlı camilerde görev yapan imamlarla toplantı yaptı.
     Kentteki görevine geçen ay başlayan Müftü Açık, Belediye Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, personelle tanışıp, din hizmetlerinin daha iyi nasıl sunulabileceği konusunda görüş alış verişinde bulundu.
     Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerde imkanlar dahilinde vakit namazları öncesi ve sonrası sohbet programları düzenleneceğini söyledi.
     Toplantıda imamlardan, Örneklik konusu üzerinde hassasiyetle durulmasının istendiğini ve cami sohbetlerinin sıklaştırılmasına ilişkin karar aldıklarını bildiren Erdem, şunları kaydetti:
     İmamlarımızın halkın içine girmeleri ve vatandaşlarla bütünleşmelerine hassasiyetle devam etmeleri istendi. Camilerimizde imkanlar nispetinde namazlardan önce ve sonra kısa sohbetlerin yapılması kararlaştırıldı. Daha önce de zaman zaman yapılan bu sohbetlerimiz artık bir program dahilinde devam edecek. Cemaatin talep ettiği konular hakkında imamlarımız ayet ve hadisler eşliğinde sohbetlerde bulunacak. Bir de sabah namazlarında okunan mukabele geleneğini daha da yaygınlaştırmaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada imamlar toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER