Şanlıurfada barışan aileler dostluk yemeğinde buluştu

Şanlıurfada barışan aileler dostluk yemeğinde buluştu


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından barıştırılan 2 aile, dostluk yemeğinde bir araya geldi.
     Yaklaşık 3 ay önce yaşanan olayın ardından husumet yaşayan 2 ailenin büyükleriyle görüşen eski Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak ve ilçenin ileri gelenlerinin girişimleriyle taraflar bir hafta önce Akçakalede barıştırıldı.
     Akçakale Belediyesi Taziye Evinde bir araya getirilen Başak ve Yakan aileleri, aralarındaki husumete son verdiklerini ilçede verilen Barış yemeğiyle ilan ettikten sonra bugün de kent merkezindeki bir lokantada organize edilen dostluk yemeğinde buluştu.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede gelenekte ve kültürde yeri olmayan kan davalarına rastlandığını söyledi.
     Özellikle kırsal kesimdeki vatandaşların arasında gayri menkul anlaşmazlıklarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle çeşitli husumetlerin yaşandığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Bu tür durumlar bizi rahatsız ediyor. Bunların tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz. Günümüzde insanların haklarını kendi kendine araması, şiddete başvurması kabul edilecek bir şey değil. Bu bizi üzüyor. Bunu önleme ve kaldırma adına birlikte çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu fiili durumları ve fiili hak aramaları ortadan kaldıracağız.
     Elbette anlaşmazlıklar ve sıkıntılar olacak. Ama bunların çözüm yeri mahkemelerdir. Böyle bir anlayışın toplumumuzdan kaldırılması için mücadele ediyoruz. Görüyorum ki bu mücadelemizde sivil toplum ve kanaat önderleri de bize destek veriyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu davaları minimize ederiz.
     Dostluk yemeğine Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İlçe Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Yasin Dikme / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Şanlıurfada barışan aileler dostluk yemeğinde buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER