Şanlıurfada atlı cirit oyunları gerçekleştirilecek

Şanlıurfada atlı cirit oyunları gerçekleştirilecek


ŞANLIURFA (A.A) - Orta Asya ve Anadoluda yüzyıllardır oynanan, ata sporu olarak da bilinen Atlı cirit oyunları Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle Şanlıurfada gerçekleştirilecek.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklama göre, 28-30 Eylül tarihlerinde Şanlıurfada düzenlenecek olan atlı cirit oyunlarına yaklaşık 60 at ve 200 yakın binicinin katılacağı belirtildi.
     Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şanlıurfanın böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, şunları kaydetti:
     Böylesi güzel bir turnuvayı düzenlemekten ve ata sporumuz olan atlı ciriti Şanlıurfalı vatandaşımıza tanıtmaktan dolayı çok mutluyuz. Atlı cirit turnuvası için desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz Celalettin Güvençe ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğluna teşekkür ederim.
     Açıklamada ayrıca atlı cirit oyunlarının 28-30 Eylül tarihleri arasında Yeni Hal Pazarı mevkisinde yapılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada atlı cirit oyunları gerçekleştirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER