Sanayi üretimindeki artış

Sanayi üretimindeki artış -MTSO Başkanı Aşut: Yüksek teknolojili ve katma değer yaratan bir üretim sistemine geçmeden, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına giremeyiz


MERSİN (A.A) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, yüksek teknolojili ve katma değer yaratan bir üretim sistemine geçmeden, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girilemeyeceğini bildirdi.
     Aşut, sanayi üretimindeki artışla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayında bir önceki döneme göre Türkiye genelinde yüzde 2.4lük artış olduğunu anımsattı.
     Gerek AB ülkeleri, gerekse Ortadoğuda sıkıntılara rağmen Türk sanayicisinin ürettiğini ve pazar bulduğunu ifade eden Aşut, ancak AB ekonomilerindeki risklerin devam ettiğini vurguladı.
     Aşut, bunun ciddi bir sıkıntı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Neticede AB Pazarı bizim için hala en önemli pazar. Elbette istatistikler ve rakamlar önemli, ama her şey değil. Reel sektörün nabzı iyi takip edilmeli. Yeni teşvik paketindeki eksikler giderilirse, yatırımların daha hızlı artacağını düşünüyoruz. Yine de paket, üretime odaklanan bir paket. Bu doğal olarak sanayi üretimini olumlu etkileyecektir. Ancak, Türkiye düşük ve orta teknolojili üretim yapan ve montaj sanayisiyle büyüyen bir ülke olmamalıdır. Yüksek teknolojili ve katma değer yaratan bir üretim sistemine geçmeden, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına giremeyiz.
     Sanayi ve ihracat stratejilerimizi hazırladık ve bir yol haritamız var. Ancak, değişim önce beyinlerde başlar. Küresel çalışan beyinler yetiştirmeliyiz. Eğer yüksek teknolojili, katma değer yaratan, markalaşmış bir üretim, rekabetçi bir sanayi istiyorsak, eğitime odaklanmalıyız. Çünkü kaliteli insan olmadan, kaliteli ekonomi olamaz.
     (VEG-AG)
<< Önceki Haber Sanayi üretimindeki artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER