Sanatçı Tanülkü, tiyatro ile televizyonu anlattı

Sanatçı Tanülkü, tiyatro ile televizyonu anlattı


ANTALYA (A.A) - Sanatçı Turgay Tanülkü, tiyatro ile televizyon arasındaki farkı anlattı.
     Tanülkü, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından AKM Perge Salonunda düzenlenen Kahraman Tiyatro Televizyona Karşı adlı söyleşide yaptığı konuşmada, televizyon ile tiyatronun arasındaki farkları anlattı.
     Türkiyede ekonomik problemin artmasının tiyatro seyircisini azalttığına işaret eden Tanülkü, Türkiyede tiyatro salonlarının yok edilmeye veya küçültülmeye çalışıldığını ileri sürdü. Tiyatronun canlı performans sunduğunu anlatan Tanülkü, Tiyatroda oyunu beğenmezsen kalkıp gidersin ama televizyon mutlaka birisini yakalayacaktır. Tiyatroda oyuncu en iyisini sunmaya çalışır. Tiyatro karanlığın içinde bir ışık kaynağıdır. Televizyon dokunmayı önlüyor. Tiyatro hepimizi oyuncu yapar ama televizyon tüketmeye çalışır dedi.
     Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan da Antalyanın tiyatro oyunu üretiminde ve sahnelenmesinde iyi konumda olduğunu söyledi. Antalyanın tarihi geçmişinin kentte tiyatroyu zorunlu kıldığını kaydeden Kayacan, Antalyanın çok eski çağlardan kalan tiyatro sahneleri halen ayakta duruyor. Bu durum da üretimi zorunlu kılıyor diye konuştu.
     9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk ise televizyonu tiyatrodan ayıran en önemli farkın, televizyonun hiç bitmemesi olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Sanatçı Tanülkü, tiyatro ile televizyonu anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER