Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -Ünlü halk ozanının 18 yaşındaki öğrencisi Atıcı: -Onu babam gibi hatırlayacağım


İZMİR (A.A) - Tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü halk ozanı Neşet Ertaşın 18 yaşındaki öğrencisi Hikmet Atıcı, Onu babam gibi hatırlayacağım dedi.
     Ünlü halk ozanının vefatının ilk gününde evinin bulunduğu Karabağlar ilçesi Yunusemre Mahallesinde, eserlerini 18 yaşındaki öğrencisi Hikmet Atıcı, sazıyla dillendiriyor.
     AA muhabirine açıklama yapan Atıcı, mahallede Neşet Baba olarak tanıdığı Neşet Ertaş ile çocukluğunda amcasıyla birlikte evinin elektrik işlerini yaparken tanıştığını anlattı.
     Ertaşın bir gün bahçede otururken yanına geldiğini ve saz çalmaya başladığını ifade eden Atıcı, şunları söyledi:
     Onu çok büyük biri olarak görürdüm, hala öyle görürüm. Onun çaldığı saz, bana annemin sesi hatta ezan sesi gibi güzel gelirdi. Bana ve diğer çocuklara çok iyi davranırdı. Bana saz çalmayı öğretti. Onun ellerine bakarak sazı çalmaya başladım. Her şeyi öğrenemedim ama onu tanığıma çok mutlu oldum. Çok iyi, güzel, sempatik biriydi. Ben onun müzikleriyle büyüdüm.
     Neşet Ertaşın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Atıcı, Onu babam gibi hatırlayacağım. Eserlerini çalarken çok duygulanıyorum, saz çalmak beni artık hüzünlendiriyor diye konuştu.
     Hikmet Atıcı, Yalan Dünya eserini çok sevdiğini ve onun yolundan yürümek istediğini ifade ederek, saz çalmayı daha iyi öğrenmek için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz - Emre Umurbilir / Tolga Albay
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER