Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı

Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Sait, Ertaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ve Söz Yazarı Neşet Ertaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
     Kocaoğlu, Ertaşın Medical Park İzmir Hastanesindeki ailesini ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Halk Müziğinin gelmiş geçmiş en büyük ustalarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.
     Yaklaşık 10 gün önce rahatsızlığı sırasında Ertaşı ziyaret ettiğini ve son bir kez kendisiyle sohbet etme onurunu yaşadığını dile getiren Kocaoğlu, Şimdi o, Karacaoğlanların, Pir Sultanların, Aşık Veysellerin yanına gitti. Türk kültürünün bu büyük ustasının bedeni bu dünyadan ayrıldı ama sevenleri Anadoluda eserlerini ve sesini yaşatacak dedi.
     Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın bu sabah kendisini aradığını, gerekenleri yaptıklarını söylediğini ifade etti.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait de ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, 2006 yılında Meclisin ödüllendirdiği, 2010 yılında UNESCOnun yaşayan efsane olarak gösterdiği bir insandı. Bu nedenle gurur duyduğumuz bir insandı dedi.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Sanatçı Neşet Ertaşın vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER