Sanatçı Kamil Sönmezin vefatı

Sanatçı Kamil Sönmezin vefatı -KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Akat: Kamil Sönmez, Karadeniz türkülerini icra ederek, türkülerin unutulmamasını, popüler olmasını, sadece Karadenizde değil tüm Anado


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akat, Kamil Sönmez, Karadeniz türkülerini icra ederek, türkülerin unutulmamasını, popüler olmasını, sadece Karadenizde değil tüm Anadoluda ve yurt dışında öğrenilmesini sağladı dedi.
     Akat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamil Sönmezin Karadeniz müziğinin tanınırlığının artması ve popüler olması sürecinde çok önemli rol oynadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
     Kamil Sönmez, Karadeniz türkülerini söyleyerek, bölgenin müziğine çok önemli katkıda bulundu. Karadeniz türkülerini icra ederek, türkülerin unutulmamasını, popüler olmasını, sadece Karadenizde değil tüm Anadoluda ve yurt dışında öğrenilmesini, yaşatılmasını sağladı. Bu konuda öncü görevi gördü. Güler yüzlü, cana yakın ve babacan tavırlarıyla hep örnek oldu.
     Kamil Sönmezin sadece müzik sektöründe değil, sinema sektöründe de Karadeniz müziğinin icra edilmesine örnek olduğunu belirten Akat, Kamil Sönmez, müzik aracılığıyla özellikle gurbetteki Karadenizlilerin birlikteliklerini sağlaması açısından önemli görevde bulundu diye konuştu.
    
     -Hem derleyici hem de yorumcu olarak katkıda bulundu-
    
     KTÜ Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ise Kamil Sönmezin hem derleyici hem de yorumcu olarak bölgedeki müzik kültürüne önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.
     Varlı, Karadeniz müziğinin düzgün ve doğru yorumlanması açısından Kamil Sönmezin büyük bir başarı ortaya koyduğunu dile getirerek, Karadeniz müziğinde çok emekleri vardır. Saygın kişiliği ve bölgenin mizahi yapısını yansıtması bakımından hep örnek bir kişilik oldu dedi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sanatçı Kamil Sönmezin vefatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER