Samsunlu kadınlardan Meme Kanserine Savaş yürüyüşü

Samsunlu kadınlardan Meme Kanserine Savaş yürüyüşü -Yürüyüşe Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Eşi Hülya Aksoy da katıldı


SAMSUN (A.A) - Samsunda, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Meme Kanserine Savaş yürüyüşü yapıldı.
     Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoyun da katıldığı yürüyüş, İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidinde başladı.
     Aralarında sağlık çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu topluluk, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, il genelinde 2 yıldır Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi yürüttüklerini, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Valilikçe başlatılan projeyle 15-59 yaş grubu 390 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Aksoy, Kadınlarımızı kanser konusunda bilinçlendirmek üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinesinde oluşturduğumuz ekiplerle çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar hedef kitlemizin 210 binine ulaştık. 210 bin kadınımıza eğitim verdik. Bu eğitimlerde sadece meme kanseri konusunda değil bir çok konuda kadınları bilinçlendirmek, onların duyarlılıklarını artırmak adına çalışmaları ortaya koyuyoruz dedi.
     Hülya Aksoy ise kadının toplumda önemli bir değer olduğunu vurguladı.
     Kadının kendisini ihmal etmemesi gerektiğini söyleyen Aksoy, Çünkü kadın çocuk yetiştiriyor, kadın evinin her türlü işini görüyor. Kadın dışarıda çalışıyor, evinde çalışıyor. Samsunlu kadınlara verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sadece meme kanseri değil, sağlıkla ilgili bütün konularda kendimizi ihmal etmemeliyiz diye konuştu.
     Topluluk daha sonra yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılara eşlik etti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Samsunlu kadınlardan Meme Kanserine Savaş yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER