Samsun Valisi Aksoy:

Samsun Valisi Aksoy: Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz dedi.
     Aksoy, 3 Aralık Engelier Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu açıklayan Aksoy mesajında şunları kaydetti:
     Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de milyonlarca engelli insan bulunmaktadır. Devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. İlimizde yaşayan engelli vatandaşların, nüfus, çalışma, eğitim, meslek, engeline ilişkin bilgiler, sosyal durum, engellinin sosyal yaşam paylaşımı ile ilgili tüm bilgiler Valiliğimiz bünyesinde oluşturduğumuz Engelli Veri Tabanı Projesi ile kayıt altına alınmaktadır. Valiliğimizin hazırladığı SEDİS(Samsun Engelli Tespit ve Destek İzleme Sistemi) projesi ile de engelli bireylerin ve nedenlerinin tespitinin yapılarak başta sağlık hizmetleri olmak üzere, engelli bireylere sunulan koruyucu, önleyici ve destekleyici hizmetlerin sayısının ve kalitesinin artırılması amaçlanmıştır. Engelli yurttaşlarımızın yaşamdan tat almalarını ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlar yaratılması, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması, yalnızca engelli yurttaşlarımızı değil, tüm toplumu mutlu kılacaktır. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum. Bu düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Samsun Valisi Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER