Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: -Samsun Kent Müzesi kentimizin hafıza kaydı olacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Kent Müzesinin kentin hafıza kaydı olacağını söyledi.
     Yılmaz, Kent müzesi çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Kent müzelerinin her şehirde mutlaka olması gereken önemli bir kültür projesi olduğunu ifade eden Yılmaz, bu müzelerin gelişen ve güncellenen müzeler olduklarını belirtti.
     Samsun halkı ya da dışarıdan birisi bu müzeyi ziyaret ettiğinde geçmişte yaşanıp unutulmuş ancak bu kent için o zaman son derece önemli olan olayları, gelişmeleri yeniden hatırlayıp bunun heyecanını yaşamalı diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
     Bu müzeler bir nevi tarihi geçmişin hafıza kayıtları gibi olmalı. Bunları verirken de mümkün olduğu kadar ziyaretçileri içine alıp, heyecanlandırıp interaktif bir şekilde kent geçmişini öğretebilmelidir. Türkiyenin diğer büyük şehirlerinde de bu müzelerden bulunuyor. Bunların o kentlerdeki sosyokültürel ve turizm alt yapısına büyük katkı verdiklerini düşünüyorum. Kent Müzesi bir eksiğimizdi. Devlet Demir Yollarına (DDY) ait eski Demirspor Lokalini bu amaçla bir protokol ile devraldık. Buraya modern bir kent müzesi yapıyoruz. Samsun M.Ö. 300 yılında bir balıkçı kasabasıymış. Bu kasabanın küçük bir maketini orada göreceksiniz. İnsanlar bu müzede, Samsunun küçük bir balıkçı kasabasından büyük bir kente nasıl dönüştüğünü görecekler. Sanattan kültüre, ticaretten sanayiye kadar bütün kentin 2 bin yıllık tarihini maketler halinde ve farklı interaktif uygulamalarla bir görsel şölen ve etkileşim içinde seyredecekler. Samsun Kent Müzesi kentimizin hafıza kaydı olacak.
     İhalesi 9 Eylül 2011 tarihinde yapılan Samsun Kent Müzesinin bu yıl eylül ayı içinde tamamlanarak ziyarete açılmasının planlandığı kaydedildi.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER