Samsunun kardeş şehirleri çalıştayı

Samsunun kardeş şehirleri çalıştayı


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir ve işbirliği protokolü imzalanan dünya kentlerinin temsilcileri ile buluştu.
     Samsun Büyük Otelinde düzenlenen çalıştaya, Rusyadan Novorossisk, Ukraynadan Odessa ve Donetsk, Bulgaristandan Varna, Bosna-Hersekten Brçko ve Fransadan Grionde (Bordo) şehirlerinin temsilcileri katıldı.
     Düzenlenen çalıştayda şehirler arasındaki işbirliklerin geliştirilmesi, karşılıklı proje üretimindeki sıkıntılar ve çözüm yolları konuşuldu.
     Çalıştayda konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Küçülen dünyada artık biz sadece ülkemiz içindeki şehirlerle kardeş değiliz, dünyadaki birçok şehirle kardeşiz, birbirimizle paylaşabileceğimiz bir şey olduğunu düşünüyoruz dedi.
     Yılmaz, şunları kaydetti:
     Yaklaşık 6-7 yıldır Samsun şehrimizin özellikle bulunduğumuz Karadeniz Bölgesinin karşı sahillerindeki Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Romanya, Bulgaristan sahillerindeki şehirlerimiz ölçek itibarıyla bize benzer sorunları, klimatik iklim benzerlikleri olan ticari, sosyal ve kültürel olarak iletişim içerisinde olduğumuz takdirde önemli bir takım ortak işbirlikleri yapabileceğimizi düşündüğümüz şehirlerle diyalog geliştirmeye çalışıyoruz. Bunlardan bazıları ile çok güzel diyaloglar geliştirdik. İşbirliği protokolümüz olan Odessa, yine Karadenizin en büyük liman şehri olan karşı sahildeki Rusyanın Novorossisk şehri, bunu takip eden Varna gibi şehirlerle diyaloglarımızı büyük bir heyecanla sürdürüyoruz. Bu ilişkilerin iyi niyet girişimi olmaktan öteye somut projelerle her iki tarafa da fayda sağlayan, bu faydalar maddi olmayabilir. Bunlar kültürel ve sosyal faydalardır. Bunlar karşılıklı ülkeler arası ilişkileri dengelemek hatta ülkeler arası ilişkilere olumlu katkı vermek üzere dış ilişkilerinin yapmaya çalıştığı bir takım işlere katkı vermek üzere sağlanmış olan faydalardır. Hatta iş dünyasının karşılıklı el ele tutuşarak ortak iş yapmaya kadar gidebilecek faydalardır.
     Ayrıca çalıştaya katılan temsilcilere üç boyutlu Samsun tanıtım filmleri izletildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunun kardeş şehirleri çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER