Samsundaki sel

Samsundaki sel -Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu: Afetten zarar gören vatandaşlarımıza destek sağlamak için hesap açtırdık. Buradan sağlanan gelir, mağdur olan tüm vatandaşlarımıza ayni yardım temin etmek üzere kullanı


SAMSUN (A.A) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Afetten zarar gören vatandaşlarımıza destek sağlamak için hesap açtırdık. Buradan sağlanan gelir, mağdur olan tüm vatandaşlarımıza ayni yardım temin etmek üzere kullanılacak dedi.
     Murzioğlu, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Samsunda yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır diledi.
     Selde yüzlerce evin ve iş yerinin büyük zarar gördüğünü anımsatan Murzioğlu, Türk milletinin, kötü günde birlik içinde olmayı her zaman bildiğini, dünyanın neresinde olursa olsun, yaşanan acılara kayıtsız kalmadığını söyledi.
     Birlik ve beraberlik içinde el ele vererek, yaşanan felaketin yaralarının kısa sürede sarılacağına inandıklarını anlatan Murzioğlu, Telafi edemeyeceğimiz tek şey can kaybıdır. Doğanın önünde durmak mümkün değil belki ama umuyoruz yaşanan bu olaydan herkes ve her kurum gereken dersi alır ve bir daha böyle acıları yaşamayız diye konuştu.
    
     -İlk etapta 1 milyon liraya yakın para toplamayı düşünüyoruz-
    
     Samsun TSO ve Samsun Ticaret Borsası (STB) olarak, selden zarar gören vatandaşlara ilk etapta battaniye, nevresim, gıda gibi elzem ihtiyaçları tedarik etme kararı aldıklarını ve bu yardımları Samsun Valiliği kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlatan Murzioğlu, şunları kaydetti:
     Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugün, afetzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek, vatandaşlarımıza ve esnaf arkadaşlarımıza daha fazla katkı sağlayabilmek adına bu Ramazan geleneksel hale getirdiğimiz iftar yemeğini düzenlememe kararı aldık. İftar yemeği için ayırmış olduğumuz ödeneği afetzedelerimize destek olmak üzere ayni yardım olarak dağıtacağız. Buradan tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini de aynı hassasiyeti göstermeleri için davet ediyoruz. Ayrıca, afetten zarar gören vatandaşlarımıza destek sağlamak için Halk Bankası Samsun Şubesine Samsun TSO Sel Felaketi Yardım Hesabı açtırdık. Buradan sağlanan gelir, mağdur olan tüm vatandaşlarımıza ayni yardım temin etmek üzere kullanılacak. İlk etapta 1 milyon liraya yakın para toplamayı düşünüyoruz. Öte yandan odamız ve STB tarafından hazırlanan 800 adet Ramazan erzak paketini bugünden itibaren mağdur olan afetzedelere dağıtmaya başlıyoruz.
     Murzioğlu, selden etkilenen üyelerinin aidat borçlarını yıl sonuna kadar öteleme kararı aldıklarını, bu zaman zarfında faiz ya da gecikme zammı uygulamayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER